وبلاگ رسمی گتوند

تمام مشخصات این وبلاگ متعلق به وبلاگ گتونداست

وبلاگ رسمی گتوند

تمام مشخصات این وبلاگ متعلق به وبلاگ گتونداست

تبلیغات
Blog.ir بلاگ، رسانه متخصصین و اهل قلم، استفاده آسان از امکانات وبلاگ نویسی حرفه‌ای، در محیطی نوین، امن و پایدار bayanbox.ir صندوق بیان - تجربه‌ای متفاوت در نشر و نگهداری فایل‌ها، ۳ گیگا بایت فضای پیشرفته رایگان Bayan.ir - بیان، پیشرو در فناوری‌های فضای مجازی ایران
نویسندگان
پیوندها
  • ۰
  • ۰

خواص دارویی روئینه زرین (Goldenrod)؛ درمان طبیعی برای بیماری‌های مختلف

روئینه زرین, خواص دارویی روئینه زرین, خواص دارویی روئینه زرین

 خواص دارویی روئینه زرین

 

روئینه زرین: کاربردهای دارویی و موارد منع مصرف 

روئینه زرین یا Goldenrod گیاهی زینتی و دارویی است که در فصل پاییز با گل های زرد خود زیبایی می‌افزاید. در این مقاله خواص دارویی و کاربرد‌های گیاه گلدن رد را بررسی می‌کنیم.

Goldenrod که به آن Solidago canadensis یا Solidago virgaurea نیز می‌گویند ، یک گیاه علفی چند ساله است که در سراسر شبه جزیره ایبری و آمریکای شمالی یافت می‌شود. از خانواده Asteraceae است و به دلیل جوانه های زرد رنگ شدیدی که نام خود را از آن گرفته است، جلب توجه می کند.

 

Goldenrod گیاهی سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی است. همچنین دارای خواص ضد التهابی و ادرارآور است. 

به دلیل ترکیب دارویی آن که شامل فلاونوئیدها، تانن ها، ساپونین ها و اسیدهای آلی است، به طور منظم در ساخت مکمل های گیاهی استفاده می شود. برخی افراد حتی آن را به عنوان دم کرده برای تسکین برخی علائم و بیماری ها تهیه می کنند. کاربردهای اصلی و موارد منع مصرف آن چیست؟ آنها را در ادامه بررسی کنید.

 

روئینه زرین, خواص دارویی روئینه زرین, گیاه Goldenrod

گیاه Goldenrod

 

ترکیب و خواص Goldenrod 

طیف گسترده ای از مزایای روئینه زرین به محتوای فراوان آن در فیتوکمیکال های مختلف نسبت داده می شود. به طور خاص ، این گیاه حاوی مواد زیر است:

• فلاونوئیدها (عمدتاً مشتقات کورستین و کامپفرول)

• اسیدهای پلی فنولیک C6-C3 (کافئیک، کلروژنیک، فرولیک، سیناپیک، 3-هیدروکسی فنیل استیک، 3،4-دی هیدروکسی فنیل استیک، اسیدهای هومووانیلیک)

• ترکیبات گلیکوزیدی

• اسانس های حاوی مونوترپن ها (آلفا و بتا پینن، میرسن، لیمونن، سابینن)

• مولکول های ساپونین (مانند ویرگاورئاساپونین ها و سولیداگوساپونین ها)

 

این ترکیبات با تعدادی از اثرات و خواص سلامتی مرتبط هستند. به طور خاص، مشاهده شده است که آنها دارای پتانسیل ضد التهابی، آنتی اکسیدانی، ضد درد، اسپاسمولیتیک، ضد فشار خون، ادرارآور، ضد باکتری و محافظت از قلب هستند. بیایید نگاهی به کاربردهای اصلی دارویی آن بیندازیم.

 

روئینه زرین, خواص دارویی روئینه زرین, روئینه زرین یک ادرار آور طبیعی

روئینه زرین یک ادرار آور طبیعی است

 

کاربردهای دارویی روئینه زرین 

در طب سنتی از روئینه زرین به عنوان مدر و کمک کننده برای بیماری های اورولوژی استفاده می شده است. استفاده از آن همچنین با پیشگیری از عفونت ها و تسکین بیماری های عضلانی مرتبط است.

 

ادرار آور طبیعی

روئینه زرین به عنوان یک "ادرار آور طبیعی" طبقه بندی می شود. دیورتیک ها موادی هستند که تولید ادرار را برای تسهیل دفع مایعات در بدن تحریک می کنند. بنابراین آنها از درمان شرایط ادم، فشار خون بالا و مشکلات کلیوی حمایت می کنند.

 

انتشارات آژانس دارویی اروپا روئینه زرین را به عنوان یک کمک برای افزایش مقدار ادرار و کاهش ناراحتی ناشی از اختلالات جزئی ادراری برجسته می کند.

این تا حد زیادی با محتوای ساپونین آن توضیح داده می شود، موادی که گردش خون را در سطح کلیوی افزایش می دهند، که فیلتراسیون گلومرولی و در نتیجه دفع مایعات را افزایش می دهد.

با این حال، مطالعات گسترده‌تر و قطعی‌تری برای ارزیابی این اثر در انسان مورد نیاز است، زیرا بیشتر آزمایش‌ها بر روی حیوانات انجام شده است.

 

مشکلات دستگاه ادراری

در سنت عامه، روئینه زرین به عنوان مکملی برای بهبود مشکلات دستگاه ادراری استفاده می شود. اغلب برای عفونت های مثانه، تحریک دستگاه ادراری و سنگ کلیه استفاده می شود. این گیاه به دلیل خاصیت ادرارآوری با افزایش جریان ادرار، کاهش التهاب بافتی و کنترل اسپاسم در دستگاه ادراری همراه است. با این حال، هیچ مدرک قطعی در این زمینه وجود ندارد.

بیماریهای ادراری بدون درمان پزشکی پیچیده می شود. بنابراین اولویت مراجعه به پزشک و رعایت توصیه های ایشان است.

 

ضد التهاب و ضد اسپاسم

خواص ضد التهابی و ضد اسپاسم نسبت داده شده به روئینه زرین اغلب به عنوان کمکی برای درد عضلانی، علائم آرتریت و آسم و سایر بیماری ها استفاده می شود. با این حال، شواهد کافی وجود ندارد.

در حال حاضر، مطالعات روی حیوانات نشان می دهد که موادی مانند ساپونین های تری ترپن، پلی فنول ها و تانن ها پشت این اثرات هستند. با این حال، ثابت نشده است که یک درمان موثر و ایمن است.

 

روئینه زرین, خواص دارویی روئینه زرین, فواید دارویی گیاه روئینه زرین

فواید دارویی گیاه روئینه زرین

 

سایر کاربردهای احتمالی روئینه زرین 

بیشتر کاربردهای دارویی روئینه زرین فقط با شواهد حکایتی پشتیبانی می شود. استفاده محتاطانه توصیه می شود، به خصوص اگر بیماری های قبلی تشخیص داده شده یا هر شرایط خاصی وجود داشته باشد.

سایر کاربردها که با شواهد پشتیبانی نمی شوند به شرح زیر است:

- دیابت

- هموروئید

- آرتریت و نقرس

- دهان ملتهب

- اگزما (استفاده موضعی)

- بزرگ شدن کبد

- زخم های جزئی (استفاده موضعی)

- عفونت های تنفسی (مانند موارد آنفولانزا و سرماخوردگی)

- فرد مبتلا به آرتریت.

 

Goldenrod به عنوان یک ضد التهاب برای آرتریت استفاده می شود. با این حال، شواهد به نفع آن اندک است.

 

روئینه زرین, خواص دارویی روئینه زرین, عوارض گیاه روئینه زرین

واکنش های آلرژیک یکی از عوارض گیاه روئینه زرین است

 

خطرات و موارد منع مصرف روئینه زرین

در حال حاضر، اطلاعات قابل اعتماد کافی برای بیان بی خطر بودن روئینه زرین و مکمل های مشتق شده وجود ندارد. با این حال، عوارض جانبی که شرح داده شده اند خفیف هستند. اینها شامل درد شکم، سوزش سر دل، گرفتگی عضلات و حالت تهوع است.

برخی از افراد ممکن است واکنش های آلرژیک به مصرف یا استفاده موضعی این گیاه را تجربه کنند. اگر چنین است، علایم بالینی شامل تورم زبان و دهان، تحریک پوست و مشکلات تنفسی است. در این موارد باید به دنبال کمک فوری پزشکی باشید.

 

برای ایمنی، این گیاه در حالات زیر منع مصرف دارد:

- بیماری های قلبی و کلیوی

- بارداری و شیردهی

- کودکان

- پوکی استخوان

- دیابت

از سوی دیگر، نباید همزمان با داروهای ادرارآور ، فشار خون بالا یا دیابت مصرف شود. این به این دلیل است که می تواند تأثیر آن را بیش از حد تقویت کند که سلامتی را به خطر می اندازد.

 

دوز و نحوه مصرف روئینه زرین

قبل از مصرف مکمل‌های روئینه زرین یا مکمل‌های هر گیاه دیگر توصیه می‌شود با پزشک مشورت کنید تا مشخص شود که مصرف آن خطراتی دارد یا خیر. این گیاه به صورت خشک شده، در چای کیسه ای، عصاره، تنتور و کپسول موجود است.

• دم کرده: 3 تا 5 گرم گیاه در آب جوش، 2 یا 3 بار در روز.

• عصاره یا تنتور مایع: 0.5 تا 2 میلی لیتر، 2 یا 3 بار در روز.

• عصاره خشک: 350 تا 450 میلی گرم، 3 بار در روز.

• موضعی: 40 گرم از گیاه خشک را در 1 لیتر آب سرد خیس کنید. پس از 12 ساعت، مایع به صورت موضعی با کمپرس اعمال می شود.

 

روئینه زرین, خواص دارویی روئینه زرین, انواع بیماری های دستگاه ادراری

درمان انواع بیماری های دستگاه ادراری با Goldenrod

 

سوالات متداول در مورد خواص دارویی گلدنرود

1. کاربردهای دارویی روئینه زرین چیست؟

روئینه زرین به طور سنتی برای درمان انواع بیماری های دستگاه ادراری استفاده می شود. با این حال، شواهد علمی محدودی برای حمایت از استفاده از روئینه زرین برای هر یک از این شرایط وجود دارد. تحقیقات بیشتری برای تعیین اثربخشی آن مورد نیاز است.

 

2. آیا روئینه زرین ایمن است؟

زمانی که روئینه زرین در دوزهای توصیه شده مصرف شود، عموماً برای اکثر افراد بی خطر در نظر گرفته می شود. با این حال، می تواند عوارض جانبی مانند واکنش های آلرژیک، اسهال، سرگیجه، سردرد، ضربان قلب نامنظم، حالت تهوع و استفراغ ایجاد کند. روئینه زرین در افراد باردار یا شیرده نباید مصرف شود. 

 

3. عوارض جانبی روئینه زرین چیست؟

شایع ترین عوارض جانبی روئینه زرین عبارتند از واکنش های آلرژیک، اسهال، سرگیجه، سردرد، ضربان قلب نامنظم، حالت تهوع و استفراغ. روئینه زرین همچنین می تواند با برخی داروها تداخل داشته باشد، بنابراین مهم است که قبل از مصرف با پزشک خود صحبت کنید.

 

4. دوز توصیه شده روئینه زرین چقدر است؟

دوز توصیه شده روئینه زرین بسته به شرایط تحت درمان و شکل میله طلایی مورد استفاده متفاوت است. مهم است که دستورالعمل های روی برچسب محصول را دنبال کنید یا با پزشک خود در مورد دوز مناسب برای شما صحبت کنید.

 

5. آیا روئینه زرین جایگزین خوبی برای داروهای تجویزی است؟

روئینه زرین جایگزین داروهای تجویزی نیست. فقط باید به عنوان یک درمان کمکی یا برای درمان شرایط جزئی استفاده شود. اگر قصد مصرف روئینه زرین را دارید، مهم است که ابتدا با پزشک خود صحبت کنید.

 

سخن پایانی درباره روئینه زرین

روئینه زرین یک مکمل گیاهی است که در طب سنتی به دلیل خواص ادرارآور، ضد التهابی، ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی آن ارزشمند است. سابقه طولانی به عنوان یک درمان برای برخی از بیماری های دستگاه ادراری دارد. با این حال، اثربخشی آن توسط علم ثابت نشده است.

 

تا به امروز، مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی کمی توانسته اند پتانسیل این گیاه را به عنوان یک گیاه دارویی ارزیابی کنند. بنابراین، نباید جایگزین درمان های پزشکی برای این شرایط شود. برای استفاده ایمن، توصیه می شود از توصیه های پزشک و سازنده مکمل پیروی کنید.

 

گردآوری:بخش سلامت بیتوته